glumetzul
Administrator
|
Finalul erei JoWood
Dupa mai bine de 3 luni de la anuntul dificultatilor financiare prin care trece JoWood, situatia a ajuns la un final nefericit pentru distribuitorii austrieci. Falimentul acestora a devenit oficial.
JoWood sunt cunoscuti, printre altele, pentru publicarea jocurilor Gothic 2, Gothic 2: Night of the Raven si Gothic 3 realizate de Piranha Bytes. Dupa lansarea lui Gothic 3, Piranha Bytes si JoWood au incetat colaborarea in urma unor divergente, cei de la JoWood pastrand insa drepturile de productie pentru urmatoarele titluri din seria Gothic.
De atunci, JoWood a colaborat cu diversi alti developeri rezultand addonul Gothic 3: Forsaken Gods si respectiv Arcania: Gothic 4 in timp ce Piranha Bytes a creat jocul Risen a carui continuare e asteptata pentru anul 2011.
In ciuda acestei vesti, seria Gothic nu este neaparat ca si incheiata. Intr-un interviu, Mike Hoge de la Piranha Bytes a dezvaluit ca drepturile pentru seria Gothic au fost doar inchiriate pe o perioada determinata si ca dupa lansarea lui Risen 2 acestea le vor reveni. Nu se stie daca insa vor face uz de acele drepturi prin lansarea unui nou joc din seria Gothic sau daca se vor concentra pe noua lor directie.
Moderatorul si cu iubita in dormitor.
M:- Draga vreau sa facem dragoste in noaptea asta.
I: - Ma doare capul.
M: (o palma peste bot)
I: - Ce a fost asta!?!
M: - Warn pentru Offtopic!
|
|
| 04-25-2011 12:32 PM |
|
Thank given by |
|
Maladiq
Angel Merciless
|
RE: Finalul erei JoWood
O veste de pe fronturile WoG-iene, ce-i drept cam veche.
Latest thing from the web is that JW was taken by Wingefors Invest AB, a Swedish company, through their Game Outlet subsidiary.
No guarantee for employees they'll keep their current job, the shareholders will get nothing, what the creditors will get remains to be seen, Wingefors gets 95% of Quantic Labs.
World of Gothic English Wiki
(This post was last modified: 07-18-2011 05:55 AM by Maladiq.)
|
|
| 07-18-2011 05:48 AM |
|
Thank given by |
|
glumetzul
Administrator
|
Am considerat ca din momentul cand s-a anuntat acel faliment, deja orice alta veste despre cumpararea jowood nu-si mai are rostul. Stiu ca e dureros pentru unul din cele mai active portaluri din lumea RPG-istilor care este wog.com sa dormiteze neavand nicio stire de publicat cu lunile despre o serie aflata momentan in coma dar parerea mea e ca stirea despre falimentul jowood trebuia sa fie ultima publicata despre ei.
Oamenii si-au pierdut oricum drepturile pentru seria Gothic. Si-au pierdut si identitatea fiind cumparati de altii. Nu prea isi mai are rostul numele JoWood sa fie asociat cu Gothic pe viitor.
|
|
| 07-18-2011 06:04 AM |
|
Thank given by |
|
Maladiq
Angel Merciless
|
Nici nu va mai fi. Din cate am inteles, cumparatorii nu au preluat efectiv compania, ci doar au achizitionat bunurile, ceea ce inseamna ca au luat doar drepturile, iar nu si obligatiile companiei. Din moment ce au cumparat doar drepturile, nu se poate spune ca jowood au fost salvati.
Oricum, drepturile se vor intoarce la PB si probabil vor incerca sa uneasca Risen si Gothic intr-un singur joc, din moment ce in R1 o gramada de lore ducea cu gandul la seria Gothic.
|
|
| 07-19-2011 12:33 AM |
|
Thank given by |
|
glumetzul
Administrator
|
(07-19-2011 12:33 AM)Maladiq Wrote: Oricum, drepturile se vor intoarce la PB si probabil vor incerca sa uneasca Risen si Gothic intr-un singur joc, din moment ce in R1 o gramada de lore ducea cu gandul la seria Gothic.
Depinde destul de mult de cum vor merge vanzarile lui R2 si care va fi reactia publicului. Cei de la PB spun ca nu s-au gandit la ce vor face dupa lansarea lui R2.
Personal eu cred ca s-au gandit destul de bine si au vreo 2 sau chiar 3 variante pregatite in functie de rezultatul lui R2.
|
|
| 07-19-2011 12:37 AM |
|
Thank given by |
|
Maladiq
Angel Merciless
|
Ar fi un dezastru pt PB sa nu vanda R2 cum trebuie. In fond, este cel mai scump joc pe care l-au facut vreodata, deci daca nu reusesc sa recupereze investitia macar, nu cred ca prea multi producatori vor mai avea incredere in ei vreodata.
|
|
| 07-19-2011 12:40 AM |
|
Thank given by |
|
glumetzul
Administrator
|
(07-19-2011 12:40 AM)Maladiq Wrote: Ar fi un dezastru pt PB sa nu vanda R2 cum trebuie. In fond, este cel mai scump joc pe care l-au facut vreodata, deci daca nu reusesc sa recupereze investitia macar, nu cred ca prea multi producatori vor mai avea incredere in ei vreodata.
Depinde de multi factori.
Poate de exemplu sa iasa un joc superb si fara buguri dar care tot sa nu se vanda bine din cauza concurentei cu alte branduri mai cunoscute de prin US. In cazul asta, PB nu ar avea ce sa-si reproseze dar DS da. Pana la urma PB e normal sa raspunda pentru ce fel de joc vor produce nu pt cum se va vinde.
Insa vanzarile in sine vor conta probabil la directia lor.
La ora actuala se vad cele 3 optiuni foarte clare:
1. Continua cu Risen 3 dar numai daca R2 se va vinde macar binisor ca sa poata spera ceva de la acest brand.
2. Daca R2 se vinde jalnic, atunci pot abandona acest brand si sa incerce renasterea seriei Gothic dar la scara mai mica decat a fost G3 pentru ca Gothic nu se va mai vinde niciodata masiv la americani dupa esecurile care au fost G3 si G4.
3. Daca R2 se vinde binisor dar inca mai au sperante si de la brandul Gothic atunci se poate sa se ajunga la acea unire a celor jocuri de care se tot vorbeste pe la colturi.
Si ar mai fi si o eventuala a 4-a optiune de a se apuca de o noua serie.
(This post was last modified: 07-19-2011 12:50 AM by glumetzul.)
|
|
| 07-19-2011 12:49 AM |
|
Thank given by |
|
Maladiq
Angel Merciless
|
Exact, sa nu uitam de ce spunea Michael Hoge intr-un interviu: este plictisit la culme de medieval fantasy si i-ar placea sa incerce ceva nou. Din moment ce destul de multi membri PB sunt fani ai steampunkului, ar fi interesant sa vedem un RPG situat intr-un asa decor.
|
|
| 07-19-2011 12:57 AM |
|
Thank given by |
|
glumetzul
Administrator
|
(07-19-2011 12:57 AM)Maladiq Wrote: Exact, sa nu uitam de ce spunea Michael Hoge intr-un interviu: este plictisit la culme de medieval fantasy si i-ar placea sa incerce ceva nou. Din moment ce destul de multi membri PB sunt fani ai steampunkului, ar fi interesant sa vedem un RPG situat intr-un asa decor.
Stiu ce zicea el. D-aia am si pus acea posibila optiune a 4-a ca altfel nu as fi visat-o. Personal nu sunt prea de acord. Nu dau pe dinafara de satisfactie nici cu schimbarea temei pt R2 dar ma gandesc ca fiind un PB RPG o sa fie misto oricum. Insa e o limita pana la care as fi dispus sa ma indepartez de zona medievala intr-un RPG produs de PB.
|
|
| 07-19-2011 01:16 AM |
|
Thank given by |
|
Allen
Boho
|
Nu stiu ce sa zic si cat de cinic/sadic sa fiu, dar dupa scandalul cu PB si faptul ca au facut un mare fasss din seria Gothic, nici macar nu-mi pare rau de ei. Sper ca PB sa faca un nou Gothic, poate, poate va iesi din nou ceva bine dupa atatia ani de fail.
"I am become Death, the destroyer of worlds."
Robert Oppenheimer
|
|
| 07-20-2011 12:17 PM |
|
Thank given by |
|